Jak se obléct na electroswingový večírek?

Šaty na electroswingový večírek

Milé dámy, jako pravidelná návštěvnice electroswingových večírků mám s hledáním toho správného outfitu na večírek bohaté zkušenosti. Když jsem se na electro swing party vydávala poprvé, strávila jsem přemýšlením o vhodném outfitu dlouhé hodiny a z toho, co jsem měla doma, jsem se snažila vykouzlit nějaké vhodné retro párty oblečení. No, přiznám se, že pokus to byl neslavný. Až na večírku jsem viděla, že jsem svojí fantazii moc nepopustila a zbytečně se držela při zemi. Celý večer jsem obdivovala dokonale sladěné slečny v dokonalých swing šatech.

Většina dívek na sobě měla krásné šaty se širokou sukní a úzkým pasem zvýrazněným páskem. To byl ten moment, kdy jsem zapátrala na internetu a poprvé si objednala electro swing šaty od Blanky Straky.

Na druhý electroswingový večírek jsem už vyrazila patřičně vybavená v šatech se spodničkou. Ten pocit ženskosti, který jsem zažila, je nepopsatelný. Je pravda, že to mělo vliv i na můj běžný šatník. Přestala jsem nosit rifle a skříň se zaplnila šaty a boty na podpatcích. Jak jednou začnete, už nemůžete přestat :).

Najděte svou múzu a inspiraci

Každá chceme být originální a pro daný večer se obléci trochu jinak. Electro swing party je pro to ideální příležitost. Možnost být pro jeden večer někým jiným. Na fotkách vidíte, že na sobě mám boty s vražednými podpatky, ale věřte mi, že pokud si budete chtít alespoň trochu zatančit, oceníte baleríny nebo obyčejné kecky v barvě šatů nebo spodničky.

Pro outfit na fotkách níže, jsem se inspirovala svojí oblíbenou electroswingovou zpěvačkou Caro Emerald. Je okouzlující a ví, co jí sluší, i když nemá zrovna postavu modelky. Pro inspiraci si můžete poslechnout jeden její song, např. A Night Like This.



Na fotkách mě vidíte v šatech Lindy Bop Audrey Black Stripe, které jsem kombinovala s červenou spodničkou Lindy Bop Red a doplňky v černé a červené barvě. V chladném počasí k šatům oceníte krátké sáčko nebo svetřík. K šatům jsem kombinovala různé doplňky, jako jsou boty, klobouky, rukavičky, květinovou brož a saténový límeček.

Retro šaty na electroswing večírek

Proč si vzít na retro večírek zrovna šaty?

Jako první věc oceníte širokou sukni, která dokonale podtrhne vaši ženskost a krásně se točí. Další věcí je, že v šatech se můžete krásně hýbat, žádná swingová figura nebude problém :).

Retro šaty s pruhy
Co se týče účesu a make-upu, o tom byl můj předchozí článek Světu vládne Pin-up styl. Rudá rtěnka je naprostou nutností :-)

Šaty na večírek
Electro swing šaty, můžeme nosit i bez spodničky. Vykouzlíte tím retro ve stylu 30. až 40. let. Doplňky volíme spíše ve střízlivějším duchu a ve stejné barvě, jako jsou šaty. Šaty se spodničkou nás přenesou do 50. let. Volíme k nim doplňky v kontrastních barvách.

Tipy na electro swing šaty nejen na večírek

Pokud stále tápete, jaké electro swing šaty si obléci, mám pro vás ještě pár tipů např. šaty Dolly and Dotty Sophie Black and Red Polka, šaty Dolly and Dotty Lola Black Polka, a šaty Collectif Willow Navy White Polka. Pokud nejste zastánkyněmi šatů se širokou sukní, ale upřednostňujete spíše zvýraznění svých ženských křivek, jistě oceníte třeba šaty Collectif Trixie Pencil.

Retro šaty na večírek


A teď poslední tip pro ty, které pro electroswingový večírek dají přednost něčemu jinému než šatům. Co třeba apartní kraťásky? V letním parnu je rozhodně oceníte, a když je doladíte do pin-up stylu, budete opět za hvězdy.
Retro kraťasy
Užijte si příjemný večírek plný tance a zábavy v těch pravých electro swing šatech.

Vaše Libu

Blanka Straka

Máme rádi šaty ♥

Žádné komentáře:

Okomentovat