Světu vládne pin-up styl


pin-up styl

Pin-up girls, tak jak je známe dnes, nejsou jen dívky oblečené a nalíčené ve stylu 50. let. Jejich historie sahá mnohem dál a o tom vám dnes něco málo napíšu.

Odkud se pin-up girls vzaly?

Pin-up girls je v doslovném překladu dívka přišpendlená na nástěnce. První pin-up girls se objevily právě na prostředních stranách časopisů nebo v kalendářích, ze kterých se jejich obrázek dal jednoduše vytrhnout a použít jako plakát. Plakáty pin-up girls často zdobily stěny vojenských kasáren, pánské šatní skříňky, garáže a dílny. Největší popularitu si tyto dívky získaly za druhé světové války v Americe, kdy jejich obrázky sloužily hlavně pro potěchu mužů na frontě. 

Svůdné znaky pravé pin-up girl

Typická pin-up girl této doby byla dívka krásná, svůdná a usměvavá. Pin-up girls se vyznačovaly útlým pasem, plnými ňadry a na většině fotografií byly buď s širokým úsměvem, nebo našpulenými rtíky, které měly vždy namalované rudou barvu. Dívky byly buď spoře oděné, nebo jim jako náhodou při běžné činnosti v domácnosti vykoukl lem punčoch nebo podvazek. 
pin-up girl

Symbolem pin-up girls této doby se stala Betty Grable, blonďatá kráska s dlouhýma nohama, vyfocená v plavkách a na vysokých podpatcích, jak se dívá přes rameno do fotoaparátu. Právě její snímky byly poslány na bojiště a do kasáren v počtu několika milionu kusů. Pin-up girls se hojně objevovaly také na malbách na trupech válečných letadel.

Jak vypadá pin-up styl dnes? 

Dnes za pin-up girl považujeme dívku oblečenou v pin-up šatech ve stylu 50. let, s výrazným líčením podtrženým černými kočičími linkami a rudými rty. Šaty vždy zdůrazňují prsa, úzký pas a ženskou křivku boků. Samozřejmostí jsou vražedně vysoké podpatky a retro účes ve stylu pin-up. Nesmí chybět retro kabelka a vše dokonale sladěné, buď do pastelových barev, nebo do klasických barev, jako je bílá, červená a námořnická modrá.

Jak vypadá retro účes ve stylu pin-up a jak ho učesat se můžete podívat na následujícím videu.


Pin-up šaty na BlankaStraka.cz

Co se týče pin-up šatů mám pro vás několik tipů z obchodu Blanka Straka. Pin-up šaty vytváří siluetu písmene Y nebo X, kterou podpoříme ještě výrazným páskem. 

Retro Šaty Collectif Dolores Navy Polka můžete zkombinovat podobně jako na fotce. Hodí se k nim hlavně retro šátek do vlasů, pin-up účes a pin-up líčení. Ideální šatičky třeba na electroswing večírek, kterých v nastávajících letních měsících bude mnoho. 

Retro Šaty Collectif Dolores Navy Polka - Blanka Straka

Retro šaty Dolly and Dotty Sophie Red White Polka, které vidíte dole na obrázku, se dají krásně doladit do pin-up stylu. Do vlasů se hodí šátek nebo velká květina a do chladnějšího počasí užijete nějaký retro svetřík nebo bolerko. Ideální botičky k těmto šatům jsou Lodičky Banned Doris Black. Širokou sukni podpoříme ještě spodničkou v bílé nebo červené barvě. 
Retro šaty Dolly and Dotty Sophie Red White Polka - Blanka Straka
Mou jasnou volbou, mezi pin-up modely, je Collectif Sukně Agarva Navy, se kterou vytvoříte nádherný námořnický look a dokonale podtrhnete své ženské křivky. Proužkované tričko je hitem každého léta. Na Electroswing večírek můžete přidat námořnickou čepici a ještě nějaké doplňky s námořnickou tématikou. Budete hvězdy, věřte mi!
Collectif Retro Sukně Agarva Navy - Blanka Straka
Vaše Libu

Blanka Straka

Máme rádi šaty ♥

Žádné komentáře:

Okomentovat