Retro sluší celebritám


Dobrý den milé dámy, v dnešním článku se budeme věnovat celebritám, které nosí retro.
Co je vlastně retro a vintage styl? 

Retro styl
 se objevuje v módě, architektuře a předmětech denního užívání. Jsou to výrobky inspirované některým z módních proudů 20. století. Nejedná se pouze o inspiraci 60. a 70. lety, ale obecně většinou o styly od poválečného stylu včetně. Pro mě tam rozhodně zapadají i má milovaná třicátá léta. Pokud se vám podaří sehnat originální věc z té doby, máte báječný vintage kousek.


Co se týká retro stylu u celebrit, zaměřím se na tři mé oblíbenkyně.

Dita von Teese, starý zlatý Hollywood

Naprosto úžasná sexy múza Dita von Teese, kterou jsem nikdy neviděla vyjít ven jinak než v retru. :-) Dita připomíná éru starého zlatého Hollywoodu. Nosí převážně šaty z období 40. a 50. let. Bylo to období upřednostňující v oblékání ženskost, kladlo důraz na ženské křivky a šaty, kalhoty se nosily minimálně. Ditiny úžasné účesy s měkkými vlnami a bezchybné líčení jsou třešničkou na dortu, která ovšem u tohoto stylu prostě nesmí chybět. Bez rudé rtěnky, nehtů a černých linek by Ditin styl nebyl dokonalý. 

Lana Del Rey, novodobá Priscila Presley

Okouzlující Lana Del Rey je pak ztělesněním americké dívky 70. let. Jakoby vypadla ze seriálu Báječná léta, pamatujete? :-) Přesně tu samou retro atmosféru mají i Laniny klipy. Lana sází také na výrazné líčení očí, ale u ní je to ovšem spíše kouřové líčení společně s výraznými linkami. Po zkoumání velkého počtu fotek, které jsem vybírala pro článek, bych řekla, že velmi připomíná Priscillu Presley, nepřipadá Vám?

Amy Winehouse, moderní pin up

Nemůžu zapomenout na mou milovanou Amy Winehouse, která podle mě oblibu retro oblékání u žen rozpoutala a postavila na něm i svou neobvyklou image. Začala používat velmi výrazné oční linky, vycpávky do účesů, příčesky a nosila často úzké pin up šaty ke kolenům. Milovníci retra jako já zvolali: „Vivat!“ a zbožňovali ji nejen za její absolutně božský hlas, ale i za inspiraci v módě.

Retro jako značka 

Řekla bych, že retro začalo být i dobrou obchodní značkou. Rozhodně v tom smyslu, že prostě vybočíte z řady a nejste jednou z hvězdiček, které nosí mini džíny, kraťásky a sexy šatičky. Často mají korzetové overaly, dlouhé, většinou blond, krásně navlněné vlasy, ale jsou si tak nějak všechny podobné.

Milé dámy, jaro a léto jsou přímo stvořené, abyste nějaký retro kousek vyzkoušely. Pro začátek stačí černé linky a červená rtěnka. Pokud se vám zalíbí, zkuste kolovou sukni nebo šaty s krátkým svetříkem a uvidíte, že se budete cítit najednou více žensky.

S přáním příjemných jarních dnů,

Vaše I.

Blanka Straka

Máme rádi šaty ♥

Žádné komentáře:

Okomentovat