DIY podzimní přírodní dekorace



Přeji příjemný den krásky,

o víkendu jsem se vydala do lesa pro poslední úlovky z podzimní přírody. Přišla jsem domů s košíkem plným mechu, listů, šípků, větviček a všeho možného. Něco z toho jsem využila na podzimní dekoraci do okna a zbytky na dekoraci stolu.



Podělím se s vámi o jednoduchý návod na obě dekorace. Doporučuji tvořit o samotě, jinak se vystavujete radám okolí a nápadům na milion zlepšováků a návodů jak to udělat jinak. :)

Co jsem použila na výrobu?

Mech
Větvičky šípků, ostružin a skalníku
Listy
Jablka
Polystyrenové koule
Zelenou nit
Tenký drátek
Srdce ze silnějšího drátku
Tenký režný provázek
Svíčky
Škrabku na brambory
Ošatku
Nůžky



Jak na to?

Začneme výrobou koulí z mechu. Do středu koule jsem jako základ použila polystyrenovou kouli, kterou jsem obalila vrstvou mechu a ovázala ji několikrát zelenou nití, lze použít i drátek. Dále jsem mechem obalila srdce z drátu a opět jsem ho ovázala několikrát nití, kterou jsem vždy pořádně utáhla, aby byl zachován tvar srdce. Na práci s mechem budete potřebovat trochu trpělivosti, velmi se drolí a opadává, vše zachrání další vrstva nitě. Také je dobré používat velké souvislé kusy mechu, se kterými se lépe pracuje. Mechem obalené koule lze použít i později na vánoční dekorace. Koule i srdce jsem na závěr zavěsila do okna na provázky, mezi ně jsem zavěsila větvičky šípku a větvičky skalníku.
Dalším krokem je výroba svícnů z jablek. Do jablek jednoduše škrabkou na brambory vydlabeme otvor velikosti čajové svíčky a svíčku vložíme do otvoru. Kovový kelímek svíčky lze trochu ostřihnout, aby z jablka nevykukoval ven, ale není to nutné. Snadné, že? :) Jablka jsem poté naaranžovala do ošatky vystlané mechem, listy a zbytky šípků.



Je jen na vaší fantazii, pokud použijete vyrobené věci tak, jak jsem popsala, variant je mnoho. Budu ráda, když se se mnou podělíte o vaše výtvory a inspirujete tím další čtenářky blogu.

Přeji příjemný prožitek z tvoření.

Vaše Libu

PS: příště se můžete těšit na opravdu luxusní adventní věnec, který bude sklízet obdiv od každé návštěvy.


Blanka Straka

Máme rádi šaty ♥

Žádné komentáře:

Okomentovat