Knižní okénko






































Jsme na konci listopadu a to je opravdu nejzazší čas poohlédnout se po nějakých dárcích pod stromeček.

Jsem knihomol a tak přicházím s nabídkou knižních novinek, které si našli své místo na pultech knihkupectví.V říjnu vyšla kniha Suchý hadr na dně mořském - prvotina někdejší redaktorky, editorky a producentky televize Nova Ivany Chřibkové. Knihu Suchý hadr na dně mořském vydává nakladatelství Bookmedia.

Krátké příběhy o dětství na vesnici, o rodičích, kteří se vzali jenom kvůli konvencím, o trampotách dospívajícího člověka skládají ucelený příběh hledání sebe sama. To, co se v dětství zdá jako fakt a v patnácti vypadá jako špatný sen, může v osmnácti přerůst v něco, kvůli čemu stojí za to si sáhnout na život. Ale život se dá brát i z veselejší stránky, jen je někdy nutné si na to chvíli počkat.

Humorná kniha, která uvolní napětí po těžkém dnu.

Zdroj. 2media


Miluji kuchařky! A čas prostátý v kuchyni nevnímám jako ztrátový.  Mám pro vás dva tipy, které se pod stromeček hodí a to nejen tam.
 
Před pár dny vyšlo již páté vydání Kuchařky pro dceru od Jany Florentýny Zatloukalové. Kuchařka pro dceru je úplně jiná kuchařka než ty, co máte doma v knihovně. Je plná příběhů, které pobaví třeba i rozpláčou, ale hlavně …  je plná rad, které vám dopomohou stát se bohyní  kuchyně. Kuchařka pro dceru má dokonce e-mailový klub, kdy vám po registraci přijde každý čtvrtek milý e-mail s radou a receptem.

Je věnovaná všem dívkám a ženám, které se v mámině kuchyni nenaučily vařit a nyní by rády našly cestu do své kuchyně. V jejím názvu se skrývá všechno: moje dcera, díky které to všechno začalo, já, která se nikdy od mámy nenaučila vařit, a vlastně i každá žena nebo dívka, která je dcerou své matky a která touží po lásce, jež prochází kuchyní.

Zdroj: www.kucharkaprodceru.cz


Dnes nepeču! se jmenuje druhá kuchařka od  známé české cukrářky Pavlíny Berzsiové, vydaná nakladatelstvím Slovar. Obsahuje více než 200 receptů na dezerty, které připravíte bez trouby. Najdete v ní recepty na slavné, zajímavé i zapomenuté kousky, jako jsou například eton mess, trifle, kávová panna cotta, rajský dezert nebo posvícenské hnětýnky. V knize najdete recepty na nepečené sladké snídaňové, na výlet si místo obvyklé tatranky připravte nepečené laskominy, obdarujte nepečenými jedlými dárky kamarády, udělejte si rodinnou oslavu s velkolepým nepečeným ořechovým dortem s likérem. Vyberte si z receptů zábavná překvapení na dětskou party, na níž děti nebudou vědět co dřív ochutnat a obdivovat – jahodové myši, žlutozelenou želvu nebo banánové skočdohubky nebo eskymácký dort. Před Vánoci nezapomeňte nalistovat kapitolou „Co nepeču s kamarádkami“.

Zdroj: 2media


Poslední knihou dnešního okénka je Scotland Yard. Jde o první knihu série z temného viktoriánského Londýna. Vydává Argo. Londýn 1889. Hrůzovláda Jacka Rozparovače zrovna skončila, ale další éra nepochopitelného násilí právě začíná. Nově založený tým vyšetřovatelů vražd musí čelit útoku do vlastních řad – v kufru na nádraží se najde zohavené tělo inspektora Littlea a nastává závod s časem... Inspektor Day, který do Londýna přijel teprve nedávno z venkova, pochybuje, že tohle město někdy pochopí. Pochybuje, že je dost dobrý pro svou milovanou novomanželku. A ze všeho nejvíc pochybuje o tom, že je dost chytrý na to, aby vraždu, která nezůstane jedinou, vyřešil. S pomocí dr. Kingsleyho - prvního forenzního patologa a Henryho - pouličního blázna, však jeho šance na úspěch překvapivě stoupají.

Zdroj: 2media


Doufám, že vás dnešní tipy inspirovaly a ulehčily výběr dárku pro vaše blízké.

Krásný den přeje Eva

Blanka Straka

Máme rádi šaty ♥

Žádné komentáře:

Okomentovat