Módní/nemódní postřehy pokladní



Jedním z mých povolání je pokladní na hradě, což je inspirativní v mnoha ohledech. Pokud se zaměřím pouze na dojem ze vzhledu, 98% lidí je oblečeno outdoorově na výlet, 1% je jemně řečeno velmi zvláštní, zbylé 1% si pamatuju, protože to byly krásné inspirativní dámy v různém věku.

Například paní asi padesát, navoněná, s krásnou lesklou červenou rtěnkou a tmavými mikádo lesklými nadýchanými vlasy a červenými nehty a v něčem šik na sobě. Poslední říjnový víkend jsem pozorovala kabáty, protože prostě taky chci nějaký originální stylový přenádherný super kousek. Sestra mě upozornila na kabáty, co prý nosí naše televizní moderátorky – ty zavazovací v pase s obrovskými klopami. Na nákupech v Německu (o nich by měl být taky jeden můj článek) jsme si je zkoušely, ale materiál a díky tomu i následující celkový dojem byl bohužel totálně županoidní. Za celý víkend jsem za okýnkem tyhle krásné kabáty potkala dva. Jeden v překrásné barvě velbloudí srsti měla paní doktorová a šedý měla mladá blonďatá slečna, které taky moc sekl. Do třetice všeho dobrého – tmavě šedý má moje sestra a k tomu stylový černý velký klasický klobouk.
Já miluju kohoutí stopu a kabáty s tímto vzorem mám hned dva. Poslední dva roky vedl model oversize ala Jak pejsek a kočička psali dětem psaní.

Jako inspiraci přikládám tři tipy: kabát oversize s kohoutí stopou, pak černý kabát s kožešinou, který je to pravé ořechové pro  ženu femme fatale, která miluje retro styl a pak zmíněný klopák, tentokrát tmavě šedý.
A co Vy dámy? Jaký je Váš oblíbený úžasný kabát, který máte nebo plánujete koupit? Inspirujete mě i ostatní? 

S přáním příjemného konce listopadu, ať nás naše kabáty nejen dobře zahřejí, ale ať se v nich cítíme přímo božsky.

Dámy sobě, 

Irena

Šedý klopák (zdroj).
Černý kabát s kožíškem (zdroj).
Kabát s kohoutí stopou (zdroj).

Blanka Straka

Máme rádi šaty ♥

Žádné komentáře:

Okomentovat