Nejkrásnější dámy čtou sci-fi



Máte rády pohádky? A proč se ptám, když tenhle článek má být o science fiction?

Byla jednou jedna Marissa Meyerová (ne, není to ta stejná Meyerová, co napsala Stmívání), kterou napadlo převléci klasické pohádky do vědecko-fantastického hávu. A tak se zrodily Měsíční kroniky, ve kterých se objevuje Popelka jako kyborg, Červená karkulka, zamilovaná do kluka jménem Vlk, rozváží zeleninu, Rapunzel/Locika je schopná hackerka, která místo ve věži sedí v orbitální stanici, a Sněhurka se nudí v paláci na Měsíci. Je totiž adoptivní dcerou zlé královny Měsíce.

Zatímco poslední díl česky zatím nevyšel, skoro přesně před rokem byli i čeští fanoušci potěšeni novelou ze světa Měsíčních kronik, která pojednává o mládí princezny, a posléze královny Levany, která je ústředním padouchem již od prvního dílu této knižní série. Jaké jsou pohnutky někoho, kdo způsobuje tolik bolesti druhým? A proč se Levana snaží být za každou cenu Nejkrásnější?

Pokud si nejste jisté, jestli by vás literatura žánru sci-fi bavila, ale máte rády pohádky a lehčí čtení na pomezí young adult, rozhodně se zkuste po některé knize poohlédnout. Po prvním díle, Cinder, tedy spíš v knihovně nebo ve formě e-booku (u nakladatele je vyprodaná).

Abyste byly vždy nejkrásnější právě vy

přeje


Alena





Blanka Straka

Máme rádi šaty ♥

Žádné komentáře:

Okomentovat