Beru svoji spokojenost vážně – Julia Roberts

Moudří lidé vedou moudré řeči o tom, kdy je člověk šťastný a spokojený. Filosofové a psychologové se pokoušejí přijít této otázce na kloub už spousty let. Zdá se, že je jedna věc, ve které se shodují. Spokojení lidé, ti, kteří mají ve svém životě určitou rovnováhu, se častěji smějí. Protože smích léčí a otevírá srdce. Mají svůj nadhled a své problémy dovedou řešit v klidu. Radují se z maličkostí a pracují na svém sebevědomí. Člověk si musí uvědomit, co od života chce, a snažit se žít svůj život s lehkostí a elegancí. Lidé nemohou ovlivnit krásu tváře, ale mohou ovlivnit její výraz. 
A výraz v naší tváři je velmi důležitý.


Ambasadorka značky Lancome známá svým úsměvem Mony Lisy říká, že pro svůj úsměv musí tvrdě dřít a ve svém rozhovoru prozrazuje, jak si pěstuje radost. Radost ze života. 

Ano, řeč je o Julii Roberts. A co radí? 

Jedním z prvních kroků ke štěstí je prý rozhodnutí o tom, že chceme být šťastní a vědět, co to znamená. Být šťastný je volba, kterou si volíme každý den. A vylepšování tohoto stavu je neustálá práce.
Důležité je zastavit se. Ona sama je oddána józe, ale ono posílení prý nepřichází pouze z pozic – ásán, ale především z toho, že je člověk schopen a ochoten vykročit z rušného dne a najít si čas na sebe samu.  A nemusí to být jen jóga, ale i čtení knihy nebo cokoliv jiného. Aby se člověk po těžkém dni cítil lehčí, musí upustit břemena, která jej táhnou emocionálně dolů. 

Další rada je – nebýt stále on-line. Člověk žije v přetechnizované době, a i když se říká, že nás technologie osvobozují, je jisté, že nás určitým způsobem i zotročují.

Já vím, tyto úvahy máme nejspíše ve své hlavě. Někdy upozaděné a někdy si říkáme – copak to jde?  Ale přečíst si je a znovu si uvědomit, že to, co prožíváme dnes a denně je náš život, který se každou vteřinou odpočítává, je někdy ku prospěchu.


A rada na konec? Věřte si. Pro ženy je možná těžší být upřímné než pro muže. Ale při tvrdých rozhodnutích se člověk má snažit pokaždé spoléhat na vlastní úsudek.  Julia říká, že je opravdu důležité, aby ženy poslouchaly své instinkty, následovaly je a měly dostatečnou víru v samu sebe.
Rozhovor mi  připomněl nedávno čtenou knihu „Jíst, meditovat, milovat “,  která má i své filmové podobenství. Hlavní roli ženy, která se hledá, ztvárnila právě Julia Roberts. Tato kniha pro mne byla velmi inspirativní a odnesla jsem si z ní spoustu rad pro život. Pasáže knihy jsou velmi poučné, a i když jsou vážné, jsou psány s lehkou nadsázkou. Kniha si nehraje na to, že by její hrdinka byla vševědoucí, ale je o hledání sama sebe a o řešení toho, co potkává denně každého z nás.  A právě ztvárnění hlavní hrdinky Julií Roberts bylo tím správným výběrem. Protože Julia je nejen krásná,  ale  i moudrá a uvěřitelná nejen jako herečka, ale především jako člověk, který ví, co od svého života chce.

Mili



Blanka Straka

Máme rádi šaty ♥

Žádné komentáře:

Okomentovat