Jak vybrat boty na běhání


Minulý týden jsme se motivovaly k pohybu výběrem sportovního náramku, tentokrát se zaměříme na obuv. Jen máloco totiž ženu povzbudí k lepším výkonům více než nové boty. Jejich výběru je však třeba věnovat řádnou péči, abyste při svých prvních pokusech o znovunalezení kondice neskončily s fialovými, krví podlitými nehty.

Když si přijdete do obchodu pro nové lodičky, svou velikost jistě znáte, takže víte, po které krabici sáhnout. V případě nákupu sportovní obuvi se však doporučuje nechat si nohy znovu přeměřit. Výběr bot potom do značné míry závisí na tom, jestli máte nejdelší palec, nebo jiný prst na noze. Délku chodidla tedy měřte vždy k nejdelšímu prstu. Pokud máte delší palec nebo široké chodidlo, sáhněte po botách o číslo větších, než nosíte běžně.


Abyste nemusely mít obavu o barvu svých nehtů, naučte se používat všechny dírky pro tkaničky. Ano, i ty nejvíc nahoře. Zajistíte tak, že noha bude v botě pevně držet i bez staženého nártu. Samozřejmostí je dvojitá klička (kdo by se chtěl při běhu zdržovat zavazováním, že?).

Doporučuji poohlédnout se po obuvi speciálně navržené pro ženy. Máme totiž jinou tělesnou konstrukci, váhu a způsob běhu než muži. Mnozí výrobci s tímto počítají a botky nám vyrábějí téměř na míru. A ne, nejde jen o barvy.

Abyste se propracovaly ke zdraví a nikoli trvalé invaliditě

Vám přeje Alena


Blanka Straka

Máme rádi šaty ♥

Žádné komentáře:

Okomentovat