Móda a duše – čtivá kniha pro všechny, kteří chtějí najít svůj styl.


Minule jsem psala o tom, jak se zbavit věcí, které nenosíme. Ale jak se zbavit věcí, které nám nesluší? A jak vlastně poznáme, které oblečení nám vlastně sluší? Dostala jsem dárkem knihu Móda a duše od návrhářky Táni Havlíčkové. Je velmi čtivá a osloví všechny. To vám neslibuji, to tak skutečně je. Kniha nevznikla jako nějaká rychlokvaška, ale je zúročením mnohaleté práce její tvůrkyně. Naučíte se porozumět signálům s pomoci stylových profilů a pak už je jen krůček od toho, že cíleně budete kupovat to, co vám sluší a navíc se budete cítit skvěle.

V knize se dozvíte, jak je vaše duše propojená s módou a možná bude lehčí si uvědomit, jak vaše oblečení mluví za vás. Pochopíte, že nové moderní trendy nemusí být něčím, co musíte mít. Vaše sebevědomí bude silnější a lidé kolem vás budou vnímat to, jak jste spokojená sama se sebou.
Nebojte se toho, zahoďte všechny diktáty módy a otevřete se tomu, co je nám přirozené a co je naše sebevyjádření. A jaké styly kniha otevírá? Je jich osm. Osm stylů, osm ženských duší podle klíče, který koresponduje se skutečnou individualitou.


Je to – romantická princezna, elegantní dáma, okázalá diva neboli aristokratka, čarodějka – nekonvenční a originální, kamarádka – sportovní typ, ležérka – pozorovatelka, rebelka a hvězda. Každý z jednotlivých typů rozkódujete podle klíče, který vás provází od dětství po dospělost. Dokonce na webových stránkách Táni si můžete svůj styl zkusit v testu.

No, víte co, knihu jsem četla a v první chvíli jsem se ztotožnila s vícero typy. Ano, každý jsem už určitě někdy oblékla. Člověk hledá a nachází, nebo taky někdy nenachází a chvíli to trvá.  Prostě takový maglajs, kdy nevíte, co vlastně. Ke knize se stále vracím a kousek po kousíčků se prokousávám a vnímám tu všechnu moudrost až ke svému probuzení.  Ale ano, občas kouknu do Elle a líbí se mi ty nové módní trendy, občas chci podlehnout té velké barevnosti, nebo zeštíhlet v černé……ale už vím, že nechci být jak pestrobarevná mašle na velikonoční pomlázce. Jsem ležérka – pozorovatelka.


Kniha Táni Havlíčkové je nejen povzbuzením, ale i probuzením. Módní diktát vás může dostat na slepou kolej. Vybírejte si to, co vám skutečně sluší a podtrhne vaši osobnost. Budujte svůj šatník se stejnou rozvahou a odvahou, s jakou budujete svůj domov. Věřte, že se vám tahle přirozená investice vyplatí.  Protože jediný cíl jste vy!

Tak hodně dobrých rozhodnutí.

Mili





Blanka Straka

Máme rádi šaty ♥

Žádné komentáře:

Okomentovat