Svatý Valentýn a čokoláda



Právě nyní v únoru, kdy je svátek všech zamilovaných a milujících, dostává slovo čokoláda magický nádech. Ta tajemná chuť původní mayské receptury, která otevírá lidská srdce a vzbuzuje vášeň.
Obecně si čokoládu s láskou spojujeme, snad i proto, že je tajemná, opojná a po staletí pro své afrodiziakální účinky spojována s hříchem.
I v dnešní době, kdy se soustředíme více na zdravý životní styl, se nemusíme čokoládě vyhýbat. Kvalitní čokoláda ke zdravému stylu patří.
Dnes již v každém větším městě lze zajít do obchodu s belgickými pralinkami, ale ruku na srdce, ty nejlepší belgické pralinky umí jen sami Belgičané. Základem jejich originální a vyvážené chuti, je spojení kvalitní čokolády a kvalitních surovin. Belgických pralinek je mnoho druhů stejně jako našich chutí. K dostání jsou plněné likérem, ovocem, oříšky, krémem, vínem či nějakým destilátem. Jsou tak paletou chutí a nezapomenutelným zážitkem.
Výjimečné a chutné pralinky umí též Italové. I ty je možno vybírat z rozličných druhů z tmavé, mléčné či bílé čokolády. Plněné varianty nechybí ani zde, kdy náplní je mnoho druhů likérů, krémů, nebo si naopak můžete vybrat ty posypané kokosem nebo kvalitním kakaem.
Základem těch nejkvalitnějších však zůstává vynikající čokoláda.
Malou exkurzi do čokoládového světa, bych ráda zakončila pozváním ke koupi bonboniér plných originálních belgických či italských pralinek od společnosti CHOCOLAND, které můžete zakoupit v různých valentýnských baleních, od zamilovaných srdíček, přes tradiční designy plných růží až po papírové nebo luxusní plechové dózy.
Milé dámy, až budete vybírat dárek pro svého milého, nezapomeňte na ten čokoládový hříšek, který k Valentýnu a lásce neodmyslitelně patří. Vždyť křupnutí čokolády se rovná symfonii nejen pro uši.

S láskou Eva







Blanka Straka

Máme rádi šaty ♥

Žádné komentáře:

Okomentovat