Cupcakes do každé domácnosti

Už jste měly možnost, milé dámy, se setkat s těmito neodolatelnými dortíčky? Jsou na pohled velmi lákavé, chutné a velikostí tak akorát ke kávě po lehčím obídku. Zkoušely jste je už někdy upéct? A využít třeba jako originální narozeninový dort nebo dárek samotný?

Já je miluju! Jsou tak hravé a lehké (jak pro přípravu, tak pro baštění), že jim neumím odolat. A ani nechci. Naposledy jsem se pustila do takové středně náročné varianty: red velvet cupcakes s citrónovým krémem. Recept na ně jsem vzala z jednoho oblíbeného blogu, krém jsem si trochu upravila po svém (použila jsem: 500 g mascarpone, 3 PL cukru moučka a šťávu ze dvou citrónů. Krém jsem ručně do hladka vymíchala – pozor! Šleháním mascarpone v robotu pouští vodu a krém pak nedrží, takže nechte robot odpočívat!) Byly vynikající J.

Aby se vám cupcakes povedly, ale mohly jste je s radostí připravovat na oslavy nebo jako jedlý dárek se vší grácií, tady je pár tipů:


a) Máte – li papírové košíčky, které jsou měkké, musíte pod ně použít silikonovou formičku. Pokud jsou košíčky z papíru tvrdšího (drží samy pevně tvar), silikon můžete vynechat.

b) Když plníte těsto do košíčků a počítáte s tím, že si cupcakes chcete nazdobit, dejte do košíčku max. 1/3 těsta. Když dáte víc, z cupcakes se rychle stanou muffiny a na zdobení je budete muset seřezávat.

c) Využívejte kontrast J a barvy. Na čokoládové košíčky používejte krémy světlé a naopak. Nebojte se hrát si i s barvami košíčků, ozdob a doplňků. Jedna návštěva cukrářského obchodu a máte zásoby na desítky dortíčků.

d) Pamatujte i na to, že dortíky by měla nejen krásně vypadat, ale především chutnat. Proto zapomeňte na fondán, z kterého sice vytvoříte všechny možné tvary, ale první kousnutí může být i to poslední, a využívejte především jednoduchých (o to bohatších chutí). Ideální je kombinace s ovocem (nebo ovocnými šťávami). Jen tak pro radost si zkuste výše popsaný krém udělat ve variantách s rybízovým džusem, pomerančovou šťávou nebo do něj rozmačkejte maliny! Mňam!

e) Žádný učený z nebe nespadl. Jdete – li na první pokus, zvolte si recept, který je určen pro začátečníky. Vychytáte první nedostatky, a pak už budou dortíky jen a jen krásnější.

f) S výrobou cupcakes vám zcela jistě rády pomohou i děti – počasí zimním radovánkám moc nepřeje, tak proč to nezkusit hned o víkendu?


A poslední rada: propadnete – li kouzlu cupcakes tako jako já, nezapomeňte, že i jejich podávání mohou doprovázet opravdu stylové šatičky <3. Dejte mi vědět, jak se vám dortíky povedly! Nebo mi pošlete fotku, ať se můžu radovat s vámi!




Blanka Straka

Máme rádi šaty ♥

Žádné komentáře:

Okomentovat