Detox ve skříni

Detox těla, detox duše, to je takový každoroční předjarní úklid, který zbaví těla všeho, co je toxické, abychom na nadcházející sezonu byly připravené….prostě v pohodě. Tomu rozumím. S vervou sobě vlastní čtu články, sháním různé informace  a dokonce se zbavuji i lidí, kteří mne vysávají jako vysavač v mé znovu nabité energii.

A co takhle dát prostor šatníku? U mne, když jde o oblečení, jeho třídění a vyhazování, poklesnou mi koutky a jsem v téměř depresivním stavu, jsem prostě v úzkých.  Každý kousek oblečení je spojen s určitými emocemi a je i spousta „až zhubnu“ a dalších méně významných až, které v určité době mají význam nejvyšší ……..

Hubnout je jedna věc a stejně se vám pak bude líbit něco jiného. A to si buďte jisté.
No já vím,  žije se tady a teď, tak jaképak ohlížení zpět.  Jak z toho ven? Možná by bylo vhodné při pořízení nového kousku jeden vyhodit. Oko za oko, zub za zub? Očistit se od té dávné energie, která už dávno není tou správnou energií. Jako v tomhle jsem se mu líbila? A kde je mu konec? No, zdá se, že takhle to fungovat nebude. Prakticky je to nereálné. Lepší je, vyřadit starší kousky a uskladnit někde mimo skříň, do krabice, vakuového pytle a pokud se nám po nich půlroku nezasteskne, je vyřešeno. Já vím, spousta věcí v šatníku má sentimentální základ  a  ruku na srdce, vezmu si na sebe ještě ten kožíšek, kdy jsem byla za neodolatelnou čertici? Hm, asi už ne. Tedy PÁ PÁ.


Říká se, že nejsme tak bohatí, abychom kupovali levné věci a tak se zbavme toho trička, které sice stálo málo, ale je z tak nepříjemného materiálu, že se vždycky když jej obleču otřesu. Tyhle impulsivní koupě, kdy zcela jistě cítíte, že to musíte mít se nakonec ukážou jako liché. Nakupování bez rozmyslu je do budoucna velký nesmysl. A taky věci na sport, na zahradu, jen tak na doma………taky to cítíte?

Ano samozřejmě, taky vytřídit. A co ještě ! Spodní prádlo. Ano, milé dámy, cítit se dobře je naprostý základ. A tím nemyslím bavlněné kalhotky. Proč ne, může být. Ale vytahané seprané prádlo a povolené gumičky, to už prostě ne.

Zkuste. Energie, kterou vydáte, se vám vrátí dvojnásob. Vím o tom své.  Oblékání musí být zábava, a čím méně věcí, které nesedí a pouze ty, které sedí a jsou nadčasové, tím méně času při každodenním „co si obleču“.


A ještě jedna věc, čtu báječnou knížku o módě a duši, o tom, co komu vlastně sluší a jak se to vlastně pozná……….ale to až příště……Mili


Blanka Straka

Máme rádi šaty ♥

Žádné komentáře:

Okomentovat