Aby nás beránek nepo…


Krásné Velikonoční pondělí milé dámy,

jsme malá zemička, ale i tak se velikonoční tradice liší co 50 kilometrů. Někde chodí koledovat i dívky, jinde je to nepřípustné. Já mám ráda vytváření velikonoční výzdoby, jako malá jsem ráda chodila koledovat, ale přímo nesnášela, když se celé dopoledne dveře netrhly a vysmátí koledníci mi přišli našlehat, přestože pouze symbolicky. Jednou jsem ještě jako malá holčička ztropila velkou scénu, schovala se v ložnici pod postel a odmítala vylézt. Tomu říkám vnitřní odpor.


Chtěla jsem se tím dostat ke zvyku, který tvrdí, že si musíte ne Velikonoce koupit něco nového na sebe, aby vás beránek nepokakal. U nás se to nikdy nedodržovalo, ale u tety v rodině tuto příležitost využili, když někdo potřeboval něco nového a když ne, spodní prádlo se hodí vždycky. No a poněvadž je to prostě tradice, tak si něco MUSÍTE  koupit, že?



Nevím, jestli se počítají doplňky jako náhrdelníky nebo brýle (příběh o tom, jak nelehké je vybrat ty správné brýle někdy příště). Chci Vám tímto dát tip na úžasné nové kousky v obchodě Blanka Straka. Myslím, že oboje nutně potřebuju, ikdyž pro beránka už to asi nestihnu J.





A co Vy dámy, dodržujete tento zvyk nebo máte vlastní neobvyklé zvyky? Nebo raději ujíždíte na poslední lyžovačku nebo na výlet?

S přáním příjemného svátečního dne,


Vaše I.





Blanka Straka

Máme rádi šaty ♥

Žádné komentáře:

Okomentovat