Kalhoty s vysokým pasem letos slaví velký návrat.


Mezi námi děvčaty, on vlastně není tak vysoký, je přesně tam, kde má být. Přesto některá z nás při pomyšlení, že si něco takového vezme na sebe, má téměř osypky. Možná je to tím, že jsme zpohodlněly. Ano, kalhoty s vysokým pasem vyžadují plošší bříško a pevný zadeček. A to už vyžaduje kázeň, lépe řečeno sebekázeň. V bokových kalhotách a ve volných tunikách se OTP (okrasný tukový prstenec – jak elegantně nazývá břišní pneumatičku moje kolegyně) a ne zrovna pevný zadek ztrácel.

Některé oblečení volnějšího stylu je přizpůsobivé, ale co se týče kalhot s vysokým pasem, musí skutečně sednout. Velikost je opravdu zásadní. Na břiše nás při sezení nesmí tlačit, protože by se nám tvořily faldy. Ke zvýraznění křivek a dokonalému přilnutí pasu je ideální pásek. Pro ženy, které mají v oblasti pasu faldíky, je ideální pásek v barvě nebo alespoň odstínu kalhot. Díky splynutí bude váš pas opticky štíhlejší. Naopak ženy s úzkým pasem si mohou dovolit klidně i neonové pásky, které upoutají pozornost. Vysoký pas má totiž za úkol vytvářet dokonalou siluetu přesýpacích hodin.

Pokud vám příroda nenadělila vysokou postavu, měla byste ke kalhotám s vysokým pasem nosit alespoň trochu vyvýšené boty. Stačí i drobný klínek na balerínkách nebo nízký podpatek. Vysoký pas jako takový sice dokáže lehce prodloužit nohy, a tak opticky protáhnout i celou postavu, ale v kombinaci s plochými botami je tento efekt opravdu minimální.


Sehnat kalhoty (a hlavně džíny) s vysokým pasem může být dnes ještě stále problém, jisté však je, že jejich popularita pořád stoupá a vysvětlení je jednoduché. Kalhoty s vysokým pasem sluší jakémukoli typu postavy. V kombinaci se zastrčenou košilí vytvoříte lehoučký, elegantní a pohodlný styl.

Ale budiž je nám pohodlným útěchou, a to hlavně milovníkům bokovek, které jsou ještě stále velmi oblíbené, že to není diktát, a tak se můžeme rozhodnout, co budeme nosit.

Mili



Blanka Straka

Máme rádi šaty ♥

Žádné komentáře:

Okomentovat