DIY Květina v krabičce

Přeji příjemný den krásky, 

letos na Svatého Valentýna jsem zjistila jednu věc, "starší" ročníky ho prostě neslaví. A s květnovým Dnem matek je to dost podobné, většinou o něm víme pouze od dětí, které prošli ve školách a školkách důkladnou masáží a zahrnou svoje maminky mnoha vlastnoručně vyrobenými dárečky. Moje maminka i babička, stejně jako mnoho vašich maminek od svých manželů dostávají květinu tradičně 8. března k Mezinárodnímu dni žen. Pojďme si dnes spolu vyrobit květinu trochu jinou, pro maminku, babičku, kamarádku, nebo jen tak pro sebe, když už budeme mít ten svátek :).


Co budeme potřebovat na výrobu?

Řezané květiny
Florex - aranžovací hmot na květiny
Igelit
Nůž a nůžky
Krabičky
Stuhy
Izolepa
Rozprašovač s vodou


Jak na to?

Nejprve vyložíme krabičky igelitem, který zastřihneme do požadovaného tvaru a přilepíme zevnitř průhlednou izolepou, tak, aby igelit dobře držel a nikde nevyčuhoval.   



Poté do krabičky vložíme Florex, který předtím pořádně namočíme do vody a během aranžování květin jej budeme ještě rosit rozprašovačem.


Květiny zastřihneme na délku podle vybrané krabičky a postupně je zapícháme do Florexu, tak aby byla krabička celá plná. Můžeme přidat ještě nějaké listy na ozdobu.



Na závěr květiny orosíme rozprašovačem a kolem krabiček omotáme stuhy. Aby květina vydržela co nejdéle, musíme ji rosit pravidelně.



Doufám, že tyto květiny vám, nebo obdarovaným udělají hodně radosti.
Vaše Libu
PS: příště se můžete těšit na pár tipů, jak stylově nosit košili nebo halenku.


Blanka Straka

Máme rádi šaty ♥

Žádné komentáře:

Okomentovat