Kokosový olej – voňavý zázrak


Nenaolejuje-li mne Julie, naolejuji se sám……ne, nebojte, nebudeme se zabývat jazykolamy, ale něčím velmi příjemným. Kokosovým olejem, voňavým zázrakem na všechno.

Kokosový olej se dá použít jak v kuchyni, tak v kosmetice. Velmi jsem si jej oblíbila a využívám jej velmi často. O tom, jaké je jeho využití se s vámi velmi ráda podělím. Vyzkoušíte a myslím, že si jej také zamilujete. Olej má krémově tukovou konzistenci a rychle se rozpouští. Je velmi příjemný a kdo má rád vůni kokosu, neodolá. Dá se použít při vaření a jako velmi dobře stravitelný tuk, který pomáhá i při hubnutí. Kokosový olej zrychlí i metabolismus, podporuje totiž tvorbu hormonů štítné žlázy. Tím zároveň zlepšuje regeneraci buněk a zpomaluje jejich stárnutí.


Velké využití má v kosmetice.

Kokosový olej se dobře vstřebává a hodí se k používání coby vyživující noční krém, dobře nahradí i tělové mléko, tělo hydratuje a je lepší, než jakékoliv parfémované produkty.  Dá se velmi dobře využít jako peeling, smícháte jej s trochou hnědého cukru. Zevně jím lze pečovat i o hemoroidy, pokožku ohroženou striemi v těhotenství a pubertě. Je velmi vhodný při ekzémech a lupénce, ale i jako hydratační přípravek po koupeli. Díky silným antioxidačním účinkům zpomaluje i tvorbu vrásek a mírní tvoření tzv. stařeckých skvrn dá použít i na léčbu akné.


Je velmi vyživující a obnovuje strukturu vlasu. Proto je vhodný proti lomivosti vlasů, ale i třepícím se konečkům. Osvědčuje se jako zábal, kdy olej aplikujete na suché vlasy, a necháte až hodinu působit. Pak je třeba dobře vlasy umýt.

Možná vás to velmi překvapí, ale kokosový tuk se osvědčuje i v péči o dutinu ústní, kdy jej po klasickém čistění nanesete na kartáček a zuby opět vyčistíte. Olejem pak jemně promasírujete i dásně; vzhledem k vysokému množství antioxidantů působí olej jako přírodní antibiotikum, i proto je vhodným doplňkem v péči o dásně se sklony k zánětům a častému krvácení. Ba co víc, při pravidelném používání obvykle dojde i k částečnému vybělení chrupu – výsledek samozřejmě není srovnatelný s výsledky péče dentální hygienistky, ale rozhodně je patrný!

Zkuste tuhle dostuponou, léty ověřenou kosmetickou pomůcku, která dlouho vydrží a velmi krásně voní. Tak zase příště. Mili
  

Blanka Straka

Máme rádi šaty ♥

Žádné komentáře:

Okomentovat