Chtít neobvyklé módní kousky

...něco stojí. I v dnešní době. Sama jsem se o tom přesvědčila, proto se s vámi chci podělit o tuto veselou „historku z natáčení“.


Z mých příspěvků si můžete udělat obrázek o předmětu mého zájmu – vedle krásných šatů mě baví technologie a „takové ty věci pro geeky“. Už před Vánocemi jsem propadla obrázkům, které na trička tiskne jedna americká firma. Jedná se o nelicencované napodobeniny mediálně známých postav z videoher, animáků a seriálů, které jsou navíc kombinované napříč žánry (Totoro a Pokémon). Zkusila jsem objednat tři trička po 12 dolarech, i s poštovným vyšla na českou tisícovku.

Výsledek předčil má očekávání. Rozhodla jsem se proto doplnit šatník ještě o pár kousků a objednala jich rovnou pět s tím, že ušetřím na poštovném. Místo balíčku však přišel dopis. Prý za mě chce Česká pošta vyřizovat celní řízení. Musela jsem vyplnit pár formulářů a čestně prohlásit, že se jedná o zboží pro osobní potřebu. Nejen, že se můj balíček zdržel, navíc jsem musela doplatit šest set. Čtyři stovky za clo a skoro dvě za služby s ním spojené.

Ponaučení pro příště: krásná trička objednávám po méně kusech, poštovné z USA je levnější než celní úřad. A nebo si najděte obchod v Evropské unii.

Abyste se poučily z cizích chyb přeje

Alena


P.S.: Triku s nápisem Always jsem nemohla odolat. Bylo vytvořeno krátce po té, co zemřel představitel Severuse Snapea, Alan Rickman. Výtěžek z prodeje šel na výzkum rakoviny, kterou herec trpěl. Nejsem fanynkou Harryho Pottera, ale Alana Rickmana jsem obdivovala v Lásce nebeské nebo Robinu Hoodovi.


Blanka Straka

Máme rádi šaty ♥

Žádné komentáře:

Okomentovat