Whole30


Whole30 není dieta a tato kniha nenabízí další zaručený návod, jak zhubnout. Za podtitulem „Třicetidenní restart, který vám přinese zdraví a svobodu v jídle“ se skrývá stravovací metoda, ve které vyloučíte z jídelníčku veškeré potraviny, jež mohou vyvolávat alergie, záněty a jiné zdravotní nešvary. Pokud však zvládnete oněch tvrdých třicet dní, můžete začít své oblíbené pochoutky do jídelníčku opět vracet. Autoři Melissa a Dallas Hartwigovi však doporučují sledovat, co se s vámi v té chvíli děje.


Pravidla zní jednoduše, ale jsem sama zvědavá, jak obtížné je jejich dodržování. Na jeden měsíc zcela vynecháte přidaný cukr, a to včetně medu, ovocných sirupů a umělých sladidel, alkohol, obiloviny včetně rýže, kukuřice a quinoji, luštěniny a arašídy, mléko a mléčné výrobky.

„A co tedy mám jíst?“ možná se ptáte.

Kniha obsahuje velké množství receptů, ze kterých si jistě vyberete. Můžete tvořit takřka libovolné kreace z masa, ryb, plodů moře, vajec, ovoce, zeleniny, ořechů a některých tuků (ne máslo, je z mléka). Také se celý měsíc nemáte měřit a vážit. Hlavním smyslem Whole30 je restart stravovacích návyků a nalezení potravin, které vašemu tělu nedělají dobře.

Závěr celé publikace je věnován tipům, kde sehnat suroviny a další informace – světe, div se – přizpůsobené českému prostředí.


Prvním krokem je prý určit si datum, kdy začnu. Já začínám 8. března, na Mezinárodní den žen. Kdy začínáte vy?

Alena




Blanka Straka

Máme rádi šaty ♥

Žádné komentáře:

Okomentovat