Adventní kalendář

Začal nám advent, milé dámy.

Všimnout jste si toho mohly například častějším výskytem vánočních melodií a výzdoby v obchodních centrech. Nikoli však vánočních sladkostí, Mikulášů, kolekcí a adventních kalendářů. Těmi nás totiž obchody doslova bombardují od doby, kdy byly uklizeny sešity a cedule hlásající: „Hurá do školy!“


Pokud máte doma dítko školou povinné, jistě se u vás též vyskytuje alespoň jeden adventní kalendář, ať už s čokoládami, nebo doma naplněný DIY. Není to však podmínkou. Ujišťuji vás, že můj muž ten čokoládový má taky.

Větší význam, než každý den jiná cukrovinka, má ale pro mě adventní věnec. To je taková ta šikovná dekorace se čtyřmi svíčkami, kterou jste si mohly vyrobit podle návodu Libu zde na blogu. Zapalování první svíčky ve zšeřelé místnosti v neděli, často ještě na konci listopadu, s sebou přináší jakési kouzlo očekávání zázraku. A pokud na zázraky nevěříte, udělejte si alespoň romantickou atmosféru nebo matematicky spočítejte, jak dlouho můžete každý týden svítit, aby vám první svíčka vystačila až do Štědrého dne. Pro postup na vyšší level doporučuji vést si grafy.

Hlavně vám ale přeji: nevyhořte!

Alena

Blanka Straka

Máme rádi šaty ♥

Žádné komentáře:

Okomentovat