Čas večírků, mám ty správné šaty?

Zhlédnutí filmu Svatby podle Mary s Jennifer Lopez se stalo takovou malou sondou do hlubin mé organizační duše. Pojďme si tedy říct jednu věc hned na úvod: miluji organizací společenských, firemních, sportovních a dalších akcí. Miluju přípravy svateb. Pro někoho noční můra, pro mě dokonalá symfonie myšlenek, dílčích příprav, dodavatelů, časování. Advent nebo lépe řečeno konec roku je pak obdobím, kdy se nějakého večírku účastní nebo jej připravuje skoro každý. Dovolte tedy několik tipů, jak ten váš letošní vánoční zvládnout o něco lépe a s jiskřičkami nadšení v očích.
Při přípravě večírku ve svém bytě máte vždy omezenou kapacitu. Překročte ji maximálně 2x. Víc lidí se tam opravdu nevejde.



Ohlaste večírek sousedům, ulejte jim degustační vzorek a především je požádejte o shovívavost. A máte – li je rádi, pozvěte je taky.

Počítejte s tím, že 10 % ze všech, kteří slíbí, že přijdou, nedorazí. Z toho plyne, že vejde – li se do bytu normálně 10 lidí, pozvěte jich maximálně 22. Děti se počítají dle aktivity za 0,5 – 2 ks.
Pokud nemáte myčku a nechcete si celý dojem z večírku zkazit hodinovým mytím nádobí a zametáním střepů, nakupte si stylové papírové nádobí. Nabídka je široká a vynaložená investice se bohatě vrátí v čase i ušetřené mrzutosti.

Máte – li mezi pozvanými i rodiče s dětmi, vyčleňte jim samostatný prostor, kde mohou řádit jak černá ruka a nezdemolují tím ani váš byt, ani sebe. Dětem, ne rodičům ?.

„Know your audience“ neboli zvete – li si partu kámošů, uzpůsobte tomu typ občerstvení i barovou nabídku. Stejně tak, když si pozvete široké příbuzenstvo nebo kolegy z práce.

Nezapomeňte na ubrousky a papírové utěrky a rozmístěte je strategicky po celém bytě.

Ušetřete si čas s důkladným úklidem. Přátelé k vám nejdou proto, aby zkontrolovali, zda máte naleštěné umyvadlo i zespodu. Navíc je velmi pravděpodobné, že ho po večírku budete leštit znovu :).



Dejte na první dojem: byt, kde voní punč, svítí vánoční svíčky a hraje příjemná hudba, vysílá ke svým hostům jasnou zprávu, jaký tón večírku mohou očekávat.

Tipy berte s nadsázkou. O organizaci akcí se určitě nezmiňuji naposledy :). Nejdůležitější otázkou, na kterou si musíte při organizaci večírku odpovědět, stejně zní: proboha, mám ty správné šaty? Jsem si téměř jistá, že odpověď je ne…

Zuzka





Blanka Straka

Máme rádi šaty ♥

Žádné komentáře:

Okomentovat