DIY tipy na slavnostně prostřený stůl

Přeji příjemný den krásky,
do Štědrého dne už zbývají poslední dva dny, proto vám dnes přináším poslední vánoční tipy, tentokrát na slavnostní prostření stolu.

Nejprve několik typů na aranžování ubrousků. Záměrně jsem vždy použila ten samý červený textilní ubrousek, aby bylo hezky vidět, kolik variant aranžování můžeme využít. Pro varianty na fotkách, stačí různé druhy stužek, větvičky, skořice, baňky, formičky na cukroví, krajky a povázek. Pokud nemáte textilní ubrousek, postačí větší papírový.

Návod na růžičku z ubrousku zde.


A teď moje osobní inspirace na prostření stolu ve vánočních červených tónech. Základem je červený běhoun, jednoduchý svícen, talíře od babičky, slavnostní skleničky a textilní ubrousky. Atmosféru dotvoří živá květina nebo třeba vánoční hvězda v květináči a plovoucí svíčky.
Jak na to?

Svícen vyrobíme tak, že do vánoční plechovky na perníčky dáme zelenou aranžovací hmotu a do ní zapíchneme 4 dlouhé svíčky. Aranžovací hmota by měla být vysoká tak, aby sahala maximálně do poloviny plechovky. Na hmotu naaranžujeme mech, větvičky a malé baňky na drátku. Nakonec plechovku ovážeme krajkou a na svíčky navlékneme formičky na cukroví. Aby svícen déle vydržel, doporučuji mech mírně rosit vodou.

Na vysoké skleničky jsem stužkou přivázala malé baňky a do malých skleniček s vodou jsem přidala plovoucí svíčky a pár větviček. Do bílého džbánku jsem dala kytici rudých růží a na opěradla židlí formičky na cukroví ovázané červenou stuhou. Návod na složení ubrousku na fotce níže naleznete zde.




Zbývá jen dodat, dobrou chuť a hurá ke stromečku.

Vaše Libu

PS: příště se můžete těšit na jednoduché čelenky, které vám krásně doplní šaty na silvestrovský večírek.

Blanka Straka

Máme rádi šaty ♥

Žádné komentáře:

Okomentovat