DIY čelenky na Silvestrovský večírek

Přeji příjemný den krásky,
chystáte se stejně jako já na Silvestrovský večírek a k dokonalým šatům, vám chybí jenom třešnička na dortu v podobě originálního doplňku? Mám pro vás několik variant, stačí si jen vybrat ￿.
Co jsem použila na výrobu?
Obyčejné čelenky
Různé druhy stuh a krajek
Modistickou krinolínu o šíři 10 cm a délce 50 cm
Nit a jehlu
Nůžky
Tavící pistoli
Barvu na hedvábí
Štětec

Jak na to?

  • Čelenka s velkou mašlí

Modistickou krinolínu přeložíme jako na fotce a požadovaný tvar si připneme kolíčkem. Veprostřed stuhu prostehujeme a potom nit stáhneme, čímž se vytvoří mašle. Nit zapošijeme a potom mašli přišijeme na čelenku, tak aby dobře držela. Mašli můžete na čelenku i přilepit tavící pistolí.






  • Čelenka z malých mašliček

Ze stuhy si ustřihneme tři stejné kousky cca 25 cm dlouhé. Použila jsem saténovou stuhu šíře 4 cm, čím měkčí materiál tím budou mašličky lépe vypadat.
Mašličky vyrobíme stejným způsobem jako v předchozím případě a všechny je našijeme na čelenku, přišíváme pouze spodní stranu. Velikost výsledné mašle je 10 cm. Mašličky můžeme také přilepit tavící pistolí.





  • Rychlá čelenka s uvázanou mašlí
Tuto čelenku vytvoříme bez šití, stačí pouze uvázat na čelenku. Stuhu nebo krajku použijeme tak, aby se nám nejvíce hodila k šatům. Bude nám stačit 45 cm.




  
  • Čelenka z umělých kvítků

Na výrobu jsem použila umělé květy hortenzie, které jsem sundala ze stopek a rozdělila na jednotlivé malé kvítky. Pokud chcete jinou barvu, než máte květy, můžete je nabarvit pomocí barev na hedvábí. Po zaschnutí barvy, květy v řadě hustě vedle sebe nalepíte na čelenku tavící pistolí.






Přeji krásný Silvestrovský večírek a příjemný nový rok 2016.

Vaše Libu
PS: příště si vytvoříme originální obal na mobilní telefon, který mnohé z vás našly pod stromečkem.




Blanka Straka

Máme rádi šaty ♥

Žádné komentáře:

Okomentovat