DIY luxusní adventní věnec

Přeji příjemný den krásky,

dnes si tradičním způsobem vyrobíme netradiční luxusní adventní věnec. Inspirovala jsem se některými trendy pro letošní vánoce, což jsou odstíny bílé barvy, přírodní prvky a krajky.
Samozřejmě můžete použít i jiné barevné kombinace, dokážu si představit červené, fialové nebo zlaté odstíny v kombinaci s přírodními prvky a černou krajkou. Opět budu ráda, když se o svoje výtvory podělíte s ostatními čtenářkami.



Co jsem použila na výrobu?

Slaměný základ na věnec
Smrkové větvičky, plná taška
Svíčky
Zahradnické nůžky
Nůžky
Lepidlo na papír
Taftová stuha, cca 2 m
Černá a bílá krajka, cca 2 m od každé barvy
Skořice
Formičky na cukroví
Dřevěné a kovové ozdoby
Vázací drát
Ozdobné baňky
Větvičky vřesu a levandule
LED světelný řetěz
Tenký drátek
DIY luxusní adventní věnec



Jak na to?
Na věnec jsem použila slaměný základ obalený mechem, který jsem následně omotala třemi vrstvami smrkových větviček. Doporučuji nešetřit větvičkami, větší a bohatší věnec vypadá lépe. Kolem celého věnce jsem omotala LED světelný řetěz a ten následně překryla krajkou, po rozsvícení to vypadá opravdu kouzelně. :) Světelný řetěz má tu výhodu, že ho můžete nechat svítit i bez zapálených svíček a věnec bude pořád vypadat krásně.

Následně jsem rovnoměrně rozmístila všechny čtyři svíčky. Svíčky jsou bílé po obvodu polepené černou krajkou, použila jsem obyčejnou lepící tyčinku na papír. Až budete svíčky zapalovat, doporučuji krajku odhrnout, aby vše neshořelo. Mezi větvičky jsem zapíchala vřes a levanduli. Ostatní dekorace jsem pomocí vázacího drátku zapíchala do věnce. Stuhu jsem si rozdělila na čtyři stejné části a udělala jsem z nich mašličky, které jsem opět pomocí vázacího drátku zapíchala do věnce. Běžně dekoracemi šetřím, ale tady jsem se trochu rozjela, aby věnec vypadal honosně, stačí se držet vybrané barevné škály a bude to vypadat skvěle.



Přeji příjemný prožitek z tvoření a nádherné předvánoční dny .

Vaše Libu

PS: příště se můžete těšit na netradiční vánoční dekoraci na dveře nebo do okna.


Blanka Straka

Máme rádi šaty ♥

Žádné komentáře:

Okomentovat