Nový Louskáček v Národním divadle okem diváka



Přeji Vám krásný druhý svátek Vánoční.

Shon, který nás sužoval posledních několik dní, na Štědrý den skončil. Vždy je mi to večer velmi líto, dárky rozbalené, spokojené děti usínajících v postýlkách a mě přijde, že jsem si Adventu moc neužila. Máte to stejně?

Možná jste našli pod stromečkem dárek v podobě vstupenek na představení Národního divadla. Pokud tam byly vstupenky na balet Louskáček a Myšák Plyšák, rozhodně si vystoupení nenechte ujít.

Vánoční pohádka s překrásnou Čajkovského hudbou je stálicí v repertoáru Národního divadla. Navštívila jsem jej s dcerkou a obě jsme byly nadšené. Nové a trochu netradiční zpracování, které napsal šéf baletu  Petr Zuska, Louskáčka nabídlo v našem, tedy českém prostředí, konkrétně v Praze na Staroměstském náměstí a v jeho okolí. Kulisy byly velmi pěkné a kostýmy nádherné. Setkáte se s vánočními ozdobami na stromeček, svíčkami, které opravdu svítí a s prskavkami.

Mne nejvíc okouzlila nejen maminka s tatínkem v podání Nikoly Márové a Michala Štípy, ale tančící větvičky a kmínky .

Celé pojetí Louskáčka a Myšáka Plyšáka se mi líbilo.  Příběh velmi dobře znám a viděla jsem mnohé zpracování a to nejen baletní, ale i filmová.  Mohu ho vřele doporučit všem, kdo mají rádi balet, Čajkovského hudbu a jsou zvědaví, jak se české tradice dají zahrnout do jednoho z nejhranějších baletů druhé poloviny dvacátého století. Myslím, že rozhodně nebudete zklamáni.

Vybrat termín si můžete i zde http://www.narodni-divadlo.cz/cs/predstaveni/9404
Přiložené fotky jsem si zapůjčila ve fotogalerii Národního divadla.

Vážení čtenáři, přeji Vám klidný a pohodový vstup do roku 2016. Ať je pro Vás rokem šťastným, úspěšným a plným sil a zdraví.


Eva



Blanka Straka

Máme rádi šaty ♥

Žádné komentáře:

Okomentovat