Vánoční trhy v Německu

Pohoda v Norimberku.
Píšu vám tento článek až po Štědrém dni z čistě sobeckých důvodů. Do Německa na trhy totiž jezdívám již téměř pravidelně a nerada bych, aby mi někdo mou nákupně-obdivovací náladu narušoval tím, že mi vykoupí vyhlédnuté kousky.

Nemám však ve zvyku vracet se na stejná místa. Každý rok je možné zažít dobrodružství v podobě objevování nového města. Letošní výprava mě zavedla do profláknutého Norimberku, ale již dříve jsem měla možnost prozkoumat Drážďany, Mnichov a z mimoněmeckých Brusel a Vídeň.

Svařák na zahřátí.
Na zahraničních adventních trzích mám ráda zejména to, že můžu objevovat věci, které u nás nejsou k dostání. A neošizené svařené víno podávané v opravdových hrnečcích. Každoročně mé kroky od stylových stánků směřují také do obchodů s hudbou, videohrami a domácími potřebami. Obdivuji knihy a anime na DVD (čti dé fau dé), ke kterým z nějakého záhadného důvodu Němci nedávají jiné titulky než německé, výjimečně turecké. Takže obdivem můj zájem končí.

Kam pojedu příští rok, již tuším, ale neprozradím. Neberte si to osobně, ale opravdu nerada bych tam někoho z vás potkala ;-)

Šťastný vstup do nového roku přeje

Alena

Mnichovská večerní idylka.

Žítovské bohyně auf Deutsch-







Blanka Straka

Máme rádi šaty ♥

Žádné komentáře:

Okomentovat