Je obtížné být na vánoce single?



Ano, já vím, vánoce jsou svátky klidu a pohody v kruhu rodinném. Řízky z kapra, cukroví a prvotřídní domácí vánočka. Rolničky, rolničky, ale co když jste single? Nemusíte stále dokola poslouchat ty stejné fráze o tom, že vánoční pohoda je o rodině a o tom – nebýt sám. Vánoce se dají prožít i jinak!

Jen je třeba tuto samotu – a určitě dočasnou – přijmout a brát období samoty jako tu nejlepší investici a pečovat jen a jen o sebe.

Vánoce pro každého dospělého jedince představují stres. Co vše se musí zvládnout!?  Zapomeňte! Odhoďte starosti a vaši méně či více ztrápenou duši uzdravte péčí o sebe. Umíchejte si koktejl v tom nejlepším poměru a z těch nejlepších ingrediencí a využijte jej k tomu,aby jste byla krásnější a v té nejlepší formě.

Pokud jste celý rok v jednom kole, právě teď je čas na odpočinek. Oblečte si huňatý overal s kapucí a puntikaté ponožky, nebo ty šaty, které máte pro zvláštní příležitosti. Nebo se obklopte knihami, máminým cukrovím a pusťte si pohádky. Dělejte prostě vše, co máte ráda a na co jindy není čas. Najděte si čas na urovnání myšlenek a na zodpovězení otázek, co od svého života očekáváte, co chcete a co naopak nechcete. Volné dny mezi svátky jsou na to skvělé. Plány do budoucna si budete řídit jen vy sami.



Být single vám dává mimořádnou příležitost zapracovat na sobě tak, aby opačné pohlaví zajásalo nad vaší proměnou. Ve skutečnosti ženy, které jsou single, mají mnohem více času věnovat se samy sobě, a dokonce jsou tak v jistých ohledech i šťastnější. Dárky pro sebe? Samozřejmě. Jít ke kadeřníkovi, nechat se profesionálně nalíčit, koupit si něco krásného na sebe? Nebo si pořídit permanentku do fitness centra? Rozhodně o tom přemýšlejte, tyto dárky vám zaručí, že ze sebe budete mít lepší pocit a to je pak jen krůček k tomu, že se váš single status velmi rychle změní.

Rolničky, rolničky……….krásné a pohodové vánoce! Mili





Blanka Straka

Máme rádi šaty ♥

1 komentář:

  1. A víte, jak to chodí u mě? Do Štědrého večera lítám a sháním a čančám, aby si to užili mí nejbližší - děti, manžel, rodiče, kamarádky atd. a 25. prosince přichází můj čas - hned od rána - zásadně zůstávám v pyžamu až do oběda, na nohou kožíškové papuče, gauč obložený polštářky, knihu od Ježíška, cukroví od maminky a v televizi Popelka. Ten den jsem ráda "singl" - krásné Vánoce :-)

    OdpovědětVymazat