Body Book




Cameron Diaz, herečka známá z filmů jako Charlieho andílci či Něco na té Mary je, vydala vlastní knihu. Jak název napovídá, hlavním tématem je tělo. Není to příručka, která by vám poradila konkrétní cviky nebo recepty pro zdraví, je to dílo, které vás má inspirovat k tomu, abyste vy samy chtěly pro své tělo, své zdraví něco dělat. Ano, i vy, milé dámy. Celá kniha je psána jazykem oslovujícím především nás, ženy.

Herečka popisuje, jak se ve svém mládí hrozně stravovala a jak ve svých 26 letech začala aktivně sportovat a zajímat se, co může pro sebe udělat lépe. Vzpomíná při tom zejména na natáčení Charlieho andílků a tvrdý trénink, který musela podstoupit. Čtyřicátnice Cameron se podle vlastních slov cítí lépe než tehdy a v knize Body Book nabízí svůj recept i nám.

Kniha je rozdělena do částí o výživě, fitness a mysli. Zejména část výživovou hodnotím jako velice přínosnou, podané informace jsou podrobně a přehledně zpracované, s čímž pomáhali mnozí odborníci. Zato některé části týkající se lidského těla jsou psány jako pro žákyně osmé třídy. Poslední část o mysli se pak týká oné motivace, jež je potřeba pro postupnou změnu životního stylu.


Knihu můžu doporučit jak mladým dívkám, tak i zkušenějším dámám, které hledají oporu pro své novoroční předsevzetí – žít zdravě.


„Slibuji vám, že i když teď máte svaly, které se spíše podobají vlhkým nudlím, zvládnete to. Můžete být silnější. Můžete mít paže, které budou jednoho dne všechno jiné než měkké špagety. Budou silné a schopné. Budou to vaši pomocníci. Jen se musíte začít hýbat. A přesně na to jsou i vaše svaly nastavené.“

Body Book, str. 171







Blanka Straka

Máme rádi šaty ♥

Žádné komentáře:

Okomentovat