Velké holky (ne)hrají videohry

Nintendo 3DS
Videohry jsou zábavou pro děti a muže, kteří nikdy nedospěli. Nebo možná taky ne. Ujišťuji vás, že videohry hrají i vysokoškolsky vzdělané ženy – minimálně jednu takovou znám.

Historicky byly počítače konstruovány k práci a herní prvky se v nich vyskytovaly jen tak mimochodem. To by se však do vývoje nesměli vložit Japonci. Ti své herní projekty milují a piplají k dokonalosti, a tak jsou firmy jako Sony nebo Nintendo známé po celém světě.

Dnešní herní vývojáři se na hry pro ženy přímo zaměřují. O simulaci lidského života The Sims slyšel snad každý, ale zejména na přenosných konzolkách, které umějí dokonce i zobrazovat 3D bez brýlí, se můžete stát majitelkou butiku, bytovou designérkou nebo pečovat o zvířata, na která máte ve skutečném světě alergii.

Moji kariéru největší trenérky Pokémonů zhatili mí rodiče tím, že mi koncem 90. let odmítli koupit Game Boye. Dnes trénuji pouze rekreačně, občas se oháním mečem v některé z her ze série The Legend of Zelda, případně si zlepšuji paměť s dr. Kawashimou.

Nemusíte se však upínat jen na speciální zařízení, herní zážitek vám dnes mohou zprostředkovat i chytré telefony a tablety. Doporučuji vyzkoušet logickou, nádherně stylizovanou hru Monument Valley.

Dokonalý herní zážitek přeje

Alena

Legend of Zelda

Vesnice v mobilu

Monument Valley

Blanka Straka

Máme rádi šaty ♥

Žádné komentáře:

Okomentovat