DIY svíčky



Přeji příjemný den krásky,

pokud vám po vánočních svátcích zbyly nějaké nedohořelé svíčky, jako u nás doma, mám pro vás dnes inspiraci na jejich využití. Zimní počasí totiž zapáleným svíčkám vyloženě nahrává, proto si vychutnejme jejich světlo pěkně v teple domova :).



Co budeme potřebovat na výrobu?

Větší a menší hrnec (čím starší a nepoužívanější, tím lépe, vosk se z nádobí špatně umývá)
Plechovky
Zbytky svíček
Voskovky
Knoty
Plíšky na knoty
Špejle
Kolíček
Různé skleničky
Papírový obal např. od smetany nebo mléka

Jak na to?

Ve vodní lázni postupně rozehříváme svíčky, dokud se zcela nerozpustí. Na dno skleničky přilepíme trochou vosku knot v plíšku. Knot přivážeme na špejli, jak vidíte na fotkách. Do skleničky nalejeme první vrstvu vosku asi 1 cm vysokou a necháme vosk zatuhnout, aby nám potom knot nevyplaval. Po zatuhnutí první vrstvy můžeme dolít zbytek vosku. Knot ustřihneme, až bude svíčka opravdu ztuhlá, jinak se může propadnout.
 


 
 
Pro jinou barvu svíčky, přidáme do vosku půl voskovky vybrané barvy a pečlivě směs rozmícháme.
 


Pokud chceme pruhované svíčky, připravíme si barvy dvě a vosk do skleniček lejeme ve vrstvách, vždy musíme nechat vrstvu pořádně zatuhnout, aby se barvy nepromíchaly.




 Pokud chceme svíčku bez skleničky, použijeme stejný postup, ale vosk lejeme do papírového obalu od smetany, abychom ho po zatuhnutí mohly ze svíčky sloupnout.
 


 Plovoucí svíčky vyrobíme tak, že vosk nalejeme do silikonových formiček na pečení, ze kterých po zatuhnutí svíčky opatrně vyloupneme.






Přeji příjemný prožitek z tvoření a budu moc ráda, když se se mnou podělíte o svoje výtvory :).
Vaše Libu
PS: příště se můžete těšit na zimní obal na hrnek.

Blanka Straka

Máme rádi šaty ♥

Žádné komentáře:

Okomentovat