Nestresujte se – malujte



Dávno tomu, co jsme jako malí vybarvovali černobílé, natištěné obrázky, na kterých byly snad všechny pohádkové postavy, auta a květiny. Ano, omalovánky. Je to pryč? Zdaleka ne.

Nový fenomén obohacuje naši duši, vrací nás do dětských let a ještě se skvěle pobavíte. Nevíte snad, o čem mluvím? Jsou tu omalovánky – omalovánky pro dospělé. Zaslouží si naši pozornost, protože úspěch této novinky z jara loňského roku je nezpochybnitelný a nevídaný. V zemích jako je Francie, Anglie nebo USA vychází série knih, které jsou velkými lákadly. Květiny, zvířata, mandaly, keltské vzory, co si vyberete? Spousta knih je nyní k dostání i u nás a i  facebook má svoji stránku nadšených kreativců, kteří se chlubí svými omalovánkami.

Když se mi poprvé dostaly do ruky, usmívala jsem se nad tím, jak po celodenním zápřahu najdu dávno zapomenuté pastelky v šuplíku a ještě budu mít náladu na to, abych si po večerech malovala.
A co myslíte? Mají ten obdivuhodný až zázračný účinek? Zkuste to. Doporučuji. Stačí si vybrat obrázek a ano, taky mít trochu čas. Vybarvení mého prvního obrázku mne doslova pohltilo, starosti dne se upozadily a já vnímala jen tahy pastelkou a barevnost, která mne v tu chvíli nejvíce lákala. První obrázek vystřídal druhý a pak další. A já se na malování začala těšit. Vybarvování omalovánek mi přináší odklonění od všednodennosti, utřídila jsem si myšlenky a znovu s chutí čelila problémům všedního dne.

Odprostěme se na chvíli od přetechnizovaného světa, bavme se, blázněme, malujme. Slibuji vám, že naleznete ztracenou rovnováhu a bude vás těšit chvilková bezstarostnost, kdy se vrátíte do fantazie dětských let. Vaše kreativita vyváží logické myšlení a budete mít krásný den.


Vážně….zkuste…..Mili




Blanka Straka

Máme rádi šaty ♥

Žádné komentáře:

Okomentovat