Sešity, diáře, notýsky, zápisníčky


Jsem retro jako trám. Přestože nejsem zrovna technický typ, už umím vložit do mobilu poznámku. Stejně to ale nepoužívám. Jak říká můj brácha: „Tys chodila do tanečních v minulým století? Tak už to radši nikde neříkej nahlas.“ :)

Všechny poznámky, nákupy, to-do listy si radši píšu na papír. Základem je diář. Kromě pragmatických úkolů si do něj píšu důležité události a zajímavosti. Když pak na začátku každého roku otvírám nový diář a přepisuju ze starého narozeniny, je to určitá forma rekapitulace a uzavření daného roku. Někdy tam i kreslím a píšu momentální nápady.


Další sešit má několik oddělení. Praktické oddělení: nápady, co vyrobit na Vánoce, Velikonoce, se svojí holčičkou. Kariérní oddělení: tam si píšu svoje tajné i netajné, vážné i nevážné plány, co chci dělat a čeho chci dosáhnout. Jednou za čas ho prolistuju a zjistím, kam jsem se posunula nebo neposunula. Básnické oddělení: tam píšu básničky, když na mě sedne múza.

Ježíšek mi přinesl dva naprosto boží sešity, které jsou absolutní retro: Kožené pružné desky, s milým nápisem navrchu. Ty na svoje poslání ještě čekají…

A co Vy dámy? Také milujete vůni a šustění papíru nebo radši ťukáte do mobilu nebo klávesnice?

Dámy sobě,


Vaše I.







Blanka Straka

Máme rádi šaty ♥

Žádné komentáře:

Okomentovat