Snídaně všedních dní

Konečně dorazila poctivá valašská zima, rtuť teploměru je sympaticky nízko, sníh na střešních oknech pomáhá vytvořit iluzi pobytu v iglú a ráno se z vyhřáté postele leze ještě mnohem hůř než obvykle. Nicméně – vstávat do zimy, tmy a ještě bez snídaně? To bych snad radši ani nevylezla.
Na novoroční předsevzetí má každý nějaký názor, já si letos jedno dala, a to, že budu žít celkově zdravěji. Že když budu mít víc možností, zvolím vždycky tu, která prospěje mému tělu. Že se začnu víc zajímat o to, co dělá dobře mně a mému zdraví. A k tomu (alespoň pro mě) patří nevynechávat snídani.
Dovolte mi tedy vám uvést několik tipů na zdravé a chutné snídaně všedních dní. Když každý den zkusíte jednu z nich, máte ještě bonusem založeno na pestrý jídelníček. Třeba vás to inspiruje aspoň k tomu, abyste to se snídaněmi alespoň vyzkoušeli.

Kaše: neznám nic lepšího než kukuřičnou nebo rýžovou kaši s kostičkou hořké čokolády, banánem a arašídovým máslem. V instantní podobě seženete celou řadu druhů a hotové jsou doslova za pár minut.
Ranní koktejl (moderně smoothie): rýžové nebo mandlové mléko, maliny nebo jahody, pomeranč s jablkem a mrkví nebo mnohem méně známé kombinace (např. špenát, borůvky a voda) a trochu chia semínek. Prošlehat (nemíchat) a je tu snídaně jak víno. Vypít ji můžete i cestou do práce.
Klasika: i křupavý chlebík nebo rohlík s čerstvým sýrem, šunkou a zeleninkou je lepší než dopoledne v práci zbouchat tři tatranky.
Pomazánky: to už je tip pro pokročilé, neb vyžaduje aspoň trochu chuti na přípravu předem . Vajíčková pomazánka, tvarohová s pečenou paprikou, z tuňáka nebo z nivy, celozrnné pečivo a kousek ovoce .

Co snídáte rády vy? A poznáte na sobě, že jste snídani vynechali?  
Zuzka

Blanka Straka

Máme rádi šaty ♥

Žádné komentáře:

Okomentovat