Konečně
dorazila poctivá valašská zima, rtuť teploměru je sympaticky
nízko, sníh na střešních oknech pomáhá vytvořit iluzi pobytu
v iglú a ráno se
z vyhřáté postele leze ještě mnohem hůř než obvykle.
Nicméně – vstávat do zimy, tmy a ještě bez snídaně? To bych
snad radši ani nevylezla.
Na novoroční
předsevzetí má každý nějaký názor, já si letos jedno dala, a
to, že budu žít celkově zdravěji. Že když budu mít víc
možností, zvolím vždycky tu, která prospěje mému tělu. Že se
začnu víc zajímat o to, co dělá dobře mně a mému zdraví. A
k tomu (alespoň pro mě) patří nevynechávat snídani.
Dovolte mi tedy
vám uvést několik tipů na zdravé a chutné snídaně všedních
dní. Když každý den zkusíte jednu z nich, máte ještě
bonusem založeno na pestrý jídelníček. Třeba vás to inspiruje
aspoň k tomu, abyste to se snídaněmi alespoň vyzkoušeli.
Kaše: neznám
nic lepšího než kukuřičnou nebo rýžovou kaši s kostičkou
hořké čokolády, banánem a arašídovým máslem. V instantní
podobě seženete celou řadu druhů a hotové jsou doslova za pár
minut.
Ranní koktejl
(moderně smoothie): rýžové nebo mandlové mléko, maliny nebo
jahody, pomeranč s jablkem a mrkví nebo mnohem méně známé
kombinace (např. špenát, borůvky a voda) a trochu chia semínek.
Prošlehat (nemíchat) a je tu snídaně jak víno. Vypít ji můžete
i cestou do práce.
Klasika: i
křupavý chlebík nebo rohlík s čerstvým sýrem, šunkou a
zeleninkou je lepší než dopoledne v práci zbouchat tři
tatranky.
Pomazánky: to už
je tip pro pokročilé, neb vyžaduje aspoň trochu chuti na přípravu
předem . Vajíčková
pomazánka, tvarohová s pečenou paprikou, z tuňáka nebo
z nivy, celozrnné pečivo a kousek ovoce .
Co snídáte rády
vy? A poznáte na sobě, že jste snídani vynechali?
Zuzka
Žádné komentáře:
Okomentovat