Jan Mühlfeit – muž v kurzu

 „Život je krátký na to, abychom dělali věci, ve kterých můžeme být pouze průměrní či podprůměrní."


Nedávno jsem přemýšlela o tom, jestli kdybych měla možnost rozhodovat se znovu o svém povolání, jestli bych zase zvolila tu práci, kterou dělám, nebo jestli bych se ubírala zcela jiným směrem. Jak to vlastně je? Když člověk dospívá a má své vzory v rodičích a ti za něj často rozhodují o tom, co pro něj bude „nejlepší“ . Často se pak stává, že chybí prostor pro rozvoj mladé individuality. Já to měla nalajnované a přiznám se, že jsem se moc nevzpírala, protože ve věku 13 let jsem vůbec nebyla vyhraněná a jaký jsem měla potenciál, ví čert. Ať už je to nyní jakkoliv, velmi mne oslovil Jan Mühlfeit, jehož aktivity sleduji. A oslovil mne natolik, že jsem přesvědčena o tom, že změna je možná v každém věku. Jen se rozhodnout.

Jeho videa, která jsou velmi motivační, ukazují cestu těm, kteří se váhají projevit, anebo nedovedou v sobě sami rozšifrovat tu správnou cestu, jež je dovede k práci, která jim bude blízká a kde budou šťastni. Můžeme odhodit své masky a jít cestou, která je nám nejbližší?

Jak říká Jan Mühlfeit, důležité je prostřednictvím pozitivní psychologie navodit v lidech pocit, kdy budou nejen sami sebou, ale hlavně budou úspěšní a šťastní. K tomu je dle něj nutno pracovat se čtyřmi energiemi a jejich vzájemným propojením:

Fyzickou – jídlem, spánkem, cvičením

Emocionální – poznání sebe sama a ovládání emocí

Mentální – soustředění se a využití energie

Spirituální – hledání smyslu života

Doporučují shlédnout jak některá z jeho videí, tak i jeho nový, pravidelný televizní pořad SKRYTÝ POTENCIÁL. Na příbězích jsou diváci inspirování tak, aby si uvědomovali svoje hodnoty, svůj potenciál, který následně budou schopni využít. Návod není universální, protože nikdo z nás není stejný, ale už jen myšlenka k tomu, že je v nás ukryto něco, co můžeme využít, je obohacující.

Kdo jiný než Jan Mühlfeit, špičkový manažer, člověk s velkou energií a s chutí nám předávat svoje zkušenosti. Kdo jiný by měl odhalovat potenciály, které jsou nám ukryty a které v sobě neumíme rozklíčovat, než člověk, jenž sám na sobě pracoval a který se postupnými kroky dostal na jedno z nejvyšších míst u společnosti Microsoft a sám svůj potenciál dovedl beze zbytku využít.

Nikdy není pozdě se učit, otevřít se tomu, co je nám blízké a když je člověk je sám sebou, bude jistě překvapen kolik se mu otevře možností. A nemusí jít jen o práci, ale i o zábavu. Já začala psát blog a nejen ten, tančím flamenco a moje duše zpívá a věřím, že zpívat nepřestane.

Tak zase příště Mili







Blanka Straka

Máme rádi šaty ♥

Žádné komentáře:

Okomentovat