Uzavřely se jedny dveře...

… a druhé pozvolna otvíráme.

Pomalu končí Vánoce a s nimi čas u pohádek, stromečku a u stolu, který se prohýbá pod tíhou dobrot.
Dárky jsou vybalené a mne stále těší (stejně jako naše děti) je brát do rukou a listovat v nich a kochat se jimi.
Upřímně, kdyby mi někdo počátkem prosince řekl, že se nebudu moct podívat na bramborový salát a řízek, zaklepala bych si na čelo a sdělila mu, že to se za celý můj život nestalo, a to mi koncem ledna bude zase o rok víc. Letos se to stalo. Maraton po návštěvách a všude na stole řízek a salát. Jen u mých rodičů naštěstí ptáčky s rýží …. Uf!


Letošní počasí připomínalo spíše jaro, Vánoční pocity se chvilkami vytráceli a chtěla jsem skoro jásat nad kvetoucími květníky. „Je prosinec!“ burácelo ve mně, když jsme si s manželem v krátkém rukávu dávali na terase kávu.

Co jste na počasí říkali vy? Bláznivé,že?

Kamarádka se vyjádřila přesně „Máme tu středomořskou zimu, ale máme i tak …prd – ani moře ani sníh!“

Silvestrovský večer jsme prožili jako každý rok, doma spolu. O půlnoci se scházíme venku se sousedy, odpalujeme rachejtle a popíjíme. V závislosti na dětech a počasí se buď rozejdeme za hodinu, nebo také až za tři, což se stalo vloni. Na Silvestra u nás napadl sníh. A i přes to, že o půlnoci začal tát, nemohli jsme děti dostat domu. A tak jsme se do tří do rána bavili a děti lítali v rozbředlém sněhu.  Proč ne? Je přeci Silvestr.

Nevím jak Vám, ale mě přijde ohlédnutí za rokem 2015 ještě předčasné. Přejme si, ať nás provází novým rokem hlavně zdraví, ať máme stále úsměv na rtech a máme sílu čelit všemu, co nás tento rok čeká.

Šťastný a krásný rok 2016 ze srdce přeje
Eva






Blanka Straka

Máme rádi šaty ♥

Žádné komentáře:

Okomentovat