Domácí lázně? To potřebuji…

Víte, co je Modré pondělí? To je jméno zpravidla třetího pondělí v lednu, které je podle oficiálních reportů považováno za nejdepresivnější pondělí v roce. Vánoce jsou za námi, do Velikonoc daleko. Počasí přeje spíš lenivému povalování v peřinách než pravidelné docházce do školy či do práce.

Aniž bych tuto znalost měla, musím říct, že jsem opravdu tohle pondělí zvažovala možnost zavolat svému šéfovi, že si beru dovolenou na válení. S velkým přemáháním jsem tomu pokušení odolala a do práce šla. Nicméně po tak náročném dni (či po jakémkoliv jiném náročném dni) je potřeba si dopřát i náležitou odměnu. Pro někoho dobré jídlo či sklenička lahodného vína, pro někoho domácí lázně (v mém případě trojkombinace – fakt to bylo náročné J).

Pohoda v zimě.
Co k tomu budete potřebovat? Klid, žádné požadavky, žádné povinnosti, dostupné kosmetické prostředky, láhev vína J. Asi už jste pochopili, že se tu dnes nedočkáte podrobného návodu na ty nejlepší domácí lázně, ale spíš úsměvné připomínky, že někdy člověku ke štěstí stačí opravdu jen tak málo, jako:

Manžel zašitý v pracovně se sluchátky na uších nebo nejlépe v hospodě s kamarádem.

Děti a domácí zvířatka nasycené, umyté a na svých místech. V ideálním případě dostatečně unavené, aby se jim nechtělo vás otravovat J.

Horká vana nebo sprcha, pěna nebo sprchový olej.

Pohodlná pohovka, zapalené svíčky, v televizi nějaký odpočinkový film, napínavá knížka (Svědkyně ohně?)  nebo v přehrávači třeba Adele 25 (nejlepší album, co jsem si kdy koupila)

V ruce sklenička vína, na talířku vynikající sýr, zeleninka, oříšky a třeba i kousek pečiva.

Šedivé dny jsou ubíjející. A i když se dokážu zas a znovu radovat z padajících sněhových vloček a kouzelného výhledu z okna, nic to nemění na tom, že se musím hodně snažit, abych celé dny neprospala a dělala i něco užitečného. A tak pokud se Vám, stejně jako mně, daří ty každodenní nástrahy lenivosti překonávat, odměňte se J.

Zuzka

Zdroj

Blanka Straka

Máme rádi šaty ♥

Žádné komentáře:

Okomentovat