DIY originální diáře

Přeji příjemný den krásky,

každý rok v lednu řeším stejnou "zásadní" otázku, jaký si koupím letos diář? Výběr v obchodech je velký, ale co když toužíte po něčem originálnějším a nechcete za něj utratit majlant? Miluju proužky, puntíky a krajky a takový diář jsem prostě nikde nesehnala. Také jsem pod stromečkem našla vysněné Retro šaty Lindy Bop Ophelia Red Polka zde, které mě inspirovaly k vytvoření puntíkovaného diáře :). Takže vám dnes přináším návod, jak z obyčejného diáře vykouzlíte poklad, který vám bude dělat radost každý den.




Co budete potřebovat na výrobu?

Obyčejný diář
Lepící tyčinka na papír (doporučuji Kores)
Zbytky látek v oblíbených vzorech a barvách
Krajka
Stuha

Jak na to?

Pro oba diáře je zpočátku stejný postup. Otevřený diář obkreslíme na vybraný materiál a necháme si tak 2 cm okraj na založení po každé straně (obrázek 1). Diář poté na jedné straně natřeme lepidlem a opatrně na něj přikládáme látku a vyhladíme, aby nevznikly nerovnosti nebo bubliny. Stejným způsobem přilepíme i hřbet diáře a jeho zadní stranu (obrázek 2). Poté okraje ostřihneme v rozích, aby se daly založit dovnitř a přilepit (obrázek 3).




Bílý diář:

Na látku přilepíme z přední strany krajku a necháme si 2 cm na každé straně jako záložku (obrázek 4), kterou opět přilepíme z rubu diáře. Nakonec na rub přední strany diáře přilepíme první stránku a na zadní stranu diáře přilepíme poslední stránku.


Puntíkovaný diář:

K puntíkovanému diáři přilepíme přesně uprostřed stuhu na zavázání (obrázek 5). Na rub přední strany diáře přilepíme první stránku a na zadní stranu diáře přilepíme poslední stránku (obrázek 6).




Přeji příjemný prožitek z tvoření.
Vaše Libu


PS: příště se můžete těšit na vlastnoručně vyrobené svíčky.

Blanka Straka

Máme rádi šaty ♥

Žádné komentáře:

Okomentovat