Skater dress – šaty nejen pro skejťačky


Vzpomínáte na fotku z mého novoročního příspěvku? Čtyři vzory vlevo patří šatům, které se svým střihem řadí mezi tzv. skater dress. Celé dospívání jsem si myslela, že nemám postavu na šaty. Potom jsem objevila tyto a uvědomila si, že pro každou postavu se hodí něco jiného. A pro tu moji právě „skejtry“.


Vyznačují se tím, že mají pas v pase, tedy nejužším místě trupu, asi na dva prsty nad pupíkem, áčkovou nebo kolovou sukni v délce nad kolena a jsou obvykle bez rukávů a vyzývavých výstřihů. Skvěle je doplníte třeba jednoduchým sakem nebo krátkým propínacím svetříkem. Jen pozor na náhrdelníky – vzhledem k uzavřeným výstřihům doporučuji zvolit jiné šperky a řetízkům či přívěskům se vyhnout úplně. Zkuste je nahradit třeba zajímavou broží.

Pokud si z jakéhokoli důvodu nechcete či nemůžete vzít své oblíbené retro šaty se širokou spodničkou, ale stále si přejete vypadat elegantně, zkuste se poohlédnout po takových šatech, třeba padnou i vám. Jejich nespornou výhodu spatřuji v tom, že pokud bych obdržela nečekané pozvání do divadla, nebudu si připadat nepatřičně oblečena. Skater dress jsou pohodlné a zároveň elegantní.

Abyste si alespoň občas připadaly jako vévodkyně Kate přeje Alena.

Blanka Straka

Máme rádi šaty ♥

Žádné komentáře:

Okomentovat